vogel vogel

som hälften av sveriges befolkning tittade jag på det där svenska hollywoodfruar eller vad det heter igår. det har ju blivit världens detbatt om anna anka i sverige nu också, jag undrar hur vinklat det är. jag tycker faktiskt att hon maria är roligast att titta på. så oskyldig och rolig. anna anka ser ju bara ut som ett levande lik med sitt urholkade ansikte. nej maria ska det vara! så rolig gick och köpte ett kylskåp fullt med familjens favoritsaker medan anna anka tvingar sin son att bli modell, haha. så pratar hon världens skånska också. självklart är västeråsare betydligt bättre (maria är från västerås ok) *lokalpatriot*
anna anka: jag hade så smala ben att jag blev kallad för fågelben i skolan :(
carin: passande att du heter anka nu då...
nej nu ska jag hoppa in i duschen och vänta på att pappa ska komma hem


hektisk hissjazz

hej bloggen
idag har jag och pappa varit på media markt och kollat på datorer, det var härligt! sånt blir jag glad av. haha, man blir så glad av media markt dom har så mycket kul saker där. konsumera konsumera konsumera. jag blir så sugen på en iphone när jag är där visade den för pappa han tappade hakan när han såg priset. förlåt pappa
sen så köpte han ett par skor åt mig snäll blev glad älskar skor
ja det var ungefär vad som hände idag. jag har även pluggat matte idag eftersom jag är lite duktig
nu har jag lovat felix att fråga jocke om han gillar halloumi på kentforumet

i got ham but i'm not a hamster

var kalas hos elina igår alltså. det var skojigt värre! sen hade dom bestämt sig för att inte gå ut på silk utan på konrad istället och det var ju bra för där var emilia och linnea så det var trevligt att träffa på dom. träffade även anna där som jag inte träffat på 1½ år kanske, random.
nu tog jag inte precis världens roligaste bilder men jag lägger upp dom iaf :D
my chemical romance

ok hej bloggen! nu har jag kommit hem till västerås och nu kom nilz in med ett blomblad i rumpan :)
den här bloggen är väldigt oprententiös som ni har märkt förutom ibland när jag blir för seriös istället
ah iaf så stötte jag på jocke och hans två barn på väg till skolan idag hahaha
jag gick där så såg jag dom vid ett övergångsställe jag ba "det är ju jocke! åh vad gör han här? vad gör jag här? varför ser det ut som att han tittar på mig? varför har jag så fula kläder på mig?" med ben som darrade gud vad den mannen fortfarande får mig att känna massor av känslor, åh fina jocke
okidoki ja så nu ska jag snart hem till elina så måste tvätta håret :( känner mig lam
måste facebook:a lite först tror jag

vi är värda så mycket mer

det är kanske dags att försöka ta tag i det här med bloggandet nu! inte för att jag vet om någon fortfarande läser varken min blogg eller bloggar i allmänhet men jag gillar detta (fejan fniss)
ok så nu sitter jag här. åkte från västerås vid 8 och kom hem till lidingö 22, så trött. har hängt med lovisa inne i stan och sen hemma hos henne kollade på idol eftersom hon fått en sån tv-box-molijox. jag har ingen tv så det är ju bra att hon har det.
imorgon så är det iaf kalas hos elina! sen ska vi tydligen gå ut på silk (slisk) också, spännande! där har jag inte varit. så har jag tagit tag i att byta till LUF stockholm också och skickat ett mail till nån som hannes sa skulle hjälpa mig med det. dags att engagera sig, upp till kamp för friheten, osv osv

p.s. borde kanske skaffa politikkategori?

gaga in the room so starstruck

aah så underbartjonna likes this:

okej, två låtar som jag smygdiggar är
1. lorentz & m. sakarias - vi mot världen
2. promoe - västerås (ja jag är lokalpatriot och det blir lite löjligt med tanke på mitt förra inlägg om popvänstern)

ner med usa

läser boken popvänstern just nu och den är så rolig ibland.
jag är ju ingen bokmal precis men den här boken är nästan bara ett nöje att läsa.
läs bara saker som detta:

olof dreijer från the knife:
"den högervridna hållningen till musik, alltså den mer kommersiella, är ju vad som är norm idag. därför talar man aldrig om dom som politiska."
jag som älskar the knife så mycket. varför varför så klumpig? varför måste man prata när man inte vet? du är ingen politiker olof, du behöver inte veta!

inge johansson från the (international) noice conspiracy:
"alla de här vänsterbanden revolterar ju mot någonting. höger människorna har ju redan sitt ekonomiska system och sin drömvärld. vi har ju kapitalism i europa. vad finns det att revoltera mot då?"

författaren kommenterar:
"men om man tror att högern ser dagens europa som en drömvärd där det inte finns brister får man nog uppdatera sin högerkunskap. Eller kanske snarare sin kunskap om dagens europeiska samhälle."

det känns verkligen som att vissa människor på allvar tror att politik är jättelätt att förstå sig på. att det verkligen är så simpelt som att "vänster vill ta hand om varandra och högern vill bara bry sig om sig själva" och sen inget mer, och man kan tydligen prata en jädra massa om politik utan att ens försöka förstå mer än såhär. jag blir rädd när jag ser att människor som inte vet mer än så är folk som har stor inflytan hos andra med sina uttalanden också, som journalister och musiker. hur kan på allvar tro att det inte krävs mer kunskap? hur kan man med sina otroligt tafatta argument tro att man vet mer än USA:s president? det är ju herregud pinsamt på riktigt.
nu vet jag iofs att nästan alla som läser min blogg verkar vara vänstermänniskor, hoppas ni inte tillhör popvänstern iaf. för allas bästa

på tunnelbanan

idag så hände det en konstig grej på tunnelbanan på väg till ropsten
satt med caroline från klassen
1. caroline säger "ibland så flyttar personerna som sitter framför mig på sig och sätter sig någon annanstans, jag brukar undra om det är mig det är fel på"
2. caroline går av
3. mannen mitt emot mig fnissar, jag kollar lite undrande och fortsätter kolla ut
4. mannen mitt emot går och sätter sig på en ledig plats någon annanstans
5. jag ser ut såhär: ?
vad exakt betydde detta? :(

p.s. jag kanske blir en sån stockholmare som skriver så mycket om tunnelbanor att jag skaffar en kategori som heter "på tunnelbanan"

o-gosiga saker

ok dom tre fulaste stockholmsorden
1. sofo (för södermalm)
2. tuben (för tunnelbanan)
3. sumpan (för sundbyberg)
så fult, jag skäms när jag hör dessa ord, det knyter sig i magen